praxair.no

Helium

KJØP HELIUMGASS ELLER FLYTENDE HELIUM (HE)

Helium er i høy grad et spesialprodukt. Det er kjemisk nøytralt, brenner ikke, har høy varmeledningsevne, lav molekylvekt og -størrelse og det laveste kjente kokepunktet.
Heliumgass og flytende helium (He) levereres i en rekke renhetsgrader opp til 99,9999 prosent. Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du kontakte en leverandør og de vil fremstille en heliumblanding bestående av flere komponenter for å dekke virksomhetens unike behov.
KOMPRIMERT HELIUM RENHET
Helium 6.0 > 99,9999%
Helium 5.5 > 99,9995%
Helium 5.0 > 99,999%
Helium 4.6 > 99,996%
Flytende helium > 99,999%

BRUK AV HELIUMGASS OG FLYTENDE HELIUM ETTER BRANSJE

Bil og transportutstyr

Helium brukes til å teste kritiske bildeler som radiatorer, komponenter i klimaanlegg, drivstofftanker og drivverk for å sikre at de oppfyller kvalitetskrav. Det brukes også stadig oftere i kombinasjon med argon til å blåse opp kollisjonsputer.

Dykking

Helium brukes sammen med oksygen til dykking for å unngå dykkersyke, redusere pustemotstanden på dypt vann og forkorte dekompresjonstiden. Blandingen kalles Heliox. Denne blandingen gjør at dykkerne kan oppholde seg på større dyp i lengre tid. Heliumkonsentrasjonen økes ved dypere dykk, slik at dykkerne kan arbeide lenger uten å måtte foreta oppstigning.

Elektronikk

Helium spiller en vesentlig rolle i produksjonen av halvledere, LCD-paneler og fiberoptiske kabler. Gassens gode varmeledningsegenskaper kjøler ned produksjonslinjene slik at man kan øke produktiviteten, redusere produksjonsfeil og den fungerer også som en bæregass i produksjonsprosessen.

Helse og omsorg

Flytende helium brukes i MR-scannere for å oppnå lave temperaturer (-269 ºC) slik at magnetene blir superledende. MR-scannere brukes til å avbilde indre organer og vev med høy oppløselighet.

Sveising og metallbearbeiding

Heliums egenskaper ved høye temperaturer gjør gassen ideell til å sveise materialer med høye varmeledningsegenskaper som aluminium, rustfritt stål og magnesiumlegeringer. Helium blir også brukt i varmebehandling av metaller og over metallsmelter.

Laboratorier og on-line analysatorer

Helium er en vanlig bæregass for gasskromatografer. Dessuten inngår helium i mange kalibreringsgasser. Helium brukes også som testgass for lekkasjesøk.

Andre bransjer som bruker helium

  • Laboratorier

Leverans

HELIUM LEVERES KOMPRIMERT PÅ SYLINDRE OG FLYTENDE PÅ TRANSPORTABLE BEHOLDERE

Sylindere og beholdere med flytende helium

Helium komprimert finns i mange ulike sylindere og flytende i beholdere på 100 liter og 400 liter.